WTC Nieuwendijk: Hoe het begon en hoe het nu is ...

Onze club werd gesticht op 15 juni 1975 door René Andries en Marcel Van Rompuy.

Het eerste bestuur bestond verder uit Robert Lettani, Gustaaf Liekens, Paul Mertens en Marcel Schoovaerts.

Marcel Schoovaerts was op dat ogenblik lid van de WTC De Kadodders uit de Elzestraat. Marcel nam er ontslag en werd verkozen tot onze eerste Voorzitter.

Op zaterdag 5 juli 1975 kregen de leden hun eerste clubtruien, geschonken door de lokaalhouders Swa en Tilly.

 

ontstaan-wtc

In dit geboortejaar 1975 werden nog 12 clubuitstappen verreden door de volgende 37 leden:

Ackermans Alex, Andries René, Braeckmans Wilfried, Corbeel Alfons, De Bruyne Guy, De Graef Willy, Denruyter Jozef, De Souter Julien, De Wachter Gustaaf, Doms Armand, Doms François, Doms Louis, Doucherty Robert, hugo Alfons, Huysmans Jacky, Lettani Robert, Liekens Dirk, Liekens Gustaaf, Mariën Leo, Mertens Paul, Peeters Antoine, Peeters Conny, Peeters Julien, Peeters Ludo, Plancke Frans, Schmitt Tom, Schoovaerts Marcel, Sels Frans, Van Asch Marcel, Van den Broeck Jos, Van Es Michel, Van Essche Jan, Van Kelst Jan, Van Rompuy Marcel, Van Velthoven Roger, Voet René en Volkaerts Frans

Van deze medestichters zijn er nog vier actief bezig in onze club. Een dikke proficiat!.

Eind 1975 werd het kasboek afgesloten met een positief saldo van 137 Bfr.

En hoe is het nu ...

Momenteel hebben 135 wielertoeristen zich aangesloten, waarvan er tijdens het seizoen elke zondag ongeveer 75 mannen én vrouwen, in clubkledij en verdeeld over drie groepen, een goed uitgestippelde trip ondernemen. De drie groepen rijden, onder de begeleiding van een wegkapitein, drie verschillende afstanden, met voor elke groep een aangepaste snelheid. Elk lid heeft de vrijheid om van groep te veranderen.

Eén groep beschikt, tijdens de geplande ritten, over een volgwagen met reservewielen en al wat nodig is in geval van panne.

Het moto van de club: "samen uit is samen thuis"

Na de rit komen de renners en vaak ook een aantal sympathisanten samen in ons clublokaal om na te praten over de geleverde prestaties. Dit gaat vaak gepaard met het consumeren van ne goeie trappist of ik weet niet wat, maar dat hoort er bij.

Ondertussen is er veel veranderd, wat niet abnormaal is na al die jaren: er is een uitgebreid bestuur dat er alles aan doet om de club te promoten en zo veel mogelijk steun te geven aan de aangesloten leden.

Dit vertaalt zich in méér dan het wekelijkse wielertoerisme: er zijn mooie daguitstappen, een reis naar Mallorca, mosselfeesten, geleide wandelingen voor het hele gezin, enz.

Een club die bruist!

Uw voorzitter

Frans